Buraka i paprykę polecam upiec wcześniej - ja trzymam w lodówce w zamkniętym pojemniku przez kilka dni. To samo tyczy się również kaszy jaglanej.
Składniki:
- 3-4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
- łyżeczka hummusu
- pieczony burak
- połowa pieczonej papryki
- 2 łyżki pestek dyni
Sposób przygotowania:
- Ugotowaną kaszę wymieszać z hummusem.
Jeżeli korzystasz z ugotowanej wcześniej kaszy, to możesz ją chwilę podsmażyć na rozgrzanym oleju kokosowym. - Pieczone warzywa pokroić w paseczki i dodać do kaszy z hummusem. (Buraki i paprykę piekłam razem w 190°C przez ok 30 minut)
- Pestki dyni uprażyć na patelni i posypać gotową jaglankę.
Pyszności, cudowny zestaw i taki prosty w wykonaniu! Dziękuję za przyłączenie się do mojej buraczanej akcji kulinarnej....
OdpowiedzUsuń