Poniżej przedstawiam połączenie, które na dobrą sprawą powstało w wyniku czyszczenia lodówki, a do którego ze smakiem zamierzam powracać.
Składniki:
- spora garść szpinaku
- 50 ml mleczka kokosowego
- 1 gruby plaster ananasa
- 1/3 mango
- garść borówek (u mnie mrożone, wyciągnięte z zamrażarki ok 15 minut przed zrobieniem koktajlu)
- łyżeczka migdałów (opcjonalnie)
- łyżka granatu (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
- Szpinak, ananas i mango kroję na mniejsze kawałki i blenduję w blenderze ręcznym lub kielichowym. Jeżeli zależy Ci na tym, żeby koktajl był bardziej gładki, to najpierw zblenduj sam szpinak z mleczkiem kokosowym do uzyskania jednolitej konsystencji i dopiero wtedy dodaj ananas i mango. Gotowy koktajl przelewam do szklanki.
- Borówki również blenduję i dodaję na wierzch koktajlu.
- Całość posypuję migdałami i granatem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz